inkoop advies
organisaties prestatie inkoop
inkoop advies
"; ?> ondernemingen diensten inkoop

Quickscan op inkoop

De quickscan op inkoop in het geheel of eventuele specifieke inkoop segmenten omvat een kwantitatieve en kwalitatieve scan. De kwantitatieve scan bestaat uit een analyse van de uitgaven. Zo worden de belangrijkste kostenposten en leveranciers inzichtelijk. De kwalitatieve scan bestaat uit een aantal interviews met betrokkenen. Op deze manier wordt de positie van het segment en de inkoop hiervan binnen de organisatie bepaald.

Opstellen en implementeren van inkoopstrategieën / -actieplannen

Vanuit de quickscan kan een inkoopstrategie voor de grootste kostenposten worden bepaald. Uitgangspunten van deze strategie zijn afhankelijk van de positie binnen de portfolio van Kraljic. Over het algemeen zal er worden gefocust op de volgende aspecten:

  • volumebundeling
  • kostenbesparing
  • leveranciersreductie
  • verbetering operationeel proces
De inkoopstrategie wordt bepaald voor een periode van 3 jaar.

Het inkoopactieplan is een afgeleide van de inkoopstrategie en beschrijft wat er in een periode van een jaar moet gebeuren.

Geven van inkoopadvies

Uitvoeren van selectietrajecten

In deze trajecten kan de rol van projectleider of inkoopadviseur worden ingenomen. Agility Procurement kan volgens richtlijnen van de opdrachtgever werken, maar beschikt zelf over uitgebreide RFI en RFP documenten. Ook heeft Agility Procurement een scoringsmethodiek en antwoordformulieren ontwikkeld voor een objectief beoordelingsproces.

Ondersteunen bij onderhandelingen

Elk contract is uniek. Om tot een bevredigend resultaat te komen is heel wat voorwerk nodig. Dit nemen wij uit handen en samen met u wordt de onderhandelstrategie bepaald om een maximaal resultaat te behalen.

Ondersteunen bij contracteren

Agility Procurement heeft de beschikking over een groot aantal modelcontracten.

Dit zorgt ervoor dat de contracteringsfase effectiever en efficiŽnter kan worden gedaan. U kunt er zeker van zijn dat het contract alle noodzakelijke juridische elementen bevat en u niet voor verrassingen komt te staan. In complexe juridische trajecten kunnen wij de brug zijn tussen de opdrachtgever en jurist.

Inrichten en implementeren van contractmanagement

Om ervoor te zorgen dat de successen die u hebt geboekt met het afsluiten van een contract niet verloren gaan doordat het contract onvoldoende wordt uitgenut, is een bepaalde vorm van contractmanagement nodig. Er zal onderzoek worden gedaan naar de optimale procesflow binnen uw organisatie zodat u maximaal rendement op uw contracten hebt. Hiervan zal een rapportage worden gemaakt met aanbevelingen hoe het contractmanagement in te richten en een bijbehorend Plan van Aanpak. De implementatie van contractmanagement gebeurt aan de hand van de rapportage en het Plan van Aanpak.

Uitvoeren van contractaudits

Er zal een risicoanalyse worden uitgevoerd, waar een rapportage van wordt gemaakt. In deze rapportage staan de eventuele knelpunten benoemd en mogelijke verbeteringen. Het draagt bij aan een professionele organisatie met een uniforme uitstraling.

Opstellen van modelcontracten

Om contractmanagement efficiënt uit te voeren is het noodzakelijk duidelijk te hebben, welke artikelen standaard in een overeenkomst moeten staan. Een ander groot voordeel is de vermindering van potentiŽle risico's die optreden wanneer u een contract dat is opgesteld door de leverancier ondertekent.

if (document.images) { Ipv1k1subnav_01_01 = new Image(120, 25);Ipv1k1subnav_01_01.src = 'images/p1_btn.gif'; Ipv1k1subnav_01_01o = new Image(120, 25);Ipv1k1subnav_01_01o.src = 'images/p1_btn_over.gif'; Ipv1k1subnav_02_01 = new Image(120, 25);Ipv1k1subnav_02_01.src = 'images/p2_btn.gif'; Ipv1k1subnav_02_01o = new Image(120, 25);Ipv1k1subnav_02_01o.src = 'images/p2_btn_over.gif'; }";} if($huidige_pagina == "diensten_inkoopprojecten_quickscan.php") {echo "
";} ?>